Storitve

Našim partnerjem ponujamo:
 • Energetsko študijo, ki zajema analize in pregled obstoječega stanja.

  Obsega natančne izračune energetskih potreb in poglobljeno analizo izbranih ukrepov za učinkovito rabo energije glede na dejanske obratovalne pogoje lokacije. Študija izvedljivosti je namenjena podrobnejši proučitvi izvedljivosti večjih projektov oskrbe z energijo oziroma učinkovite rabe energije. S tem napovemo prihranke in čas, v katerem se investicija povrne.

 • Ureditev celotne dokumentacije in prijavo na javni poziv Agencije za energijo (Slovenski trg)
 • Možnost financiranja investicije (Model ESCO)

  Uporabljamo poslovni model ESCO, ki omogoča delno ali 100% financiranje investicije. ESCO (Energy Service Company) pomeni, da se naročniku zagotovi financiranje ukrepov za zmanjšanje rabe energije ali uporabo novega vira energije.

 • Montažo, priklop in zagon SPTE naprave

  Izvedemo celotno postrojene (izvedba na ključ).

 • Redni servis SPTE naprave

  Velik poudarek posvečamo poprodajnim storitvam. Naša ekipa desetih redno zaposlenih serviserjev je na voljo vse dni v tednu. Serviserji so strokovnjaki z različnimi certifikati za servisiranje naprav, kot so MAN, Jenbacher, MTU, Caterpillar, Viessmann, Energ-G, UPB Energy, SenerTec, EC Power.

 • Oddaljen dostop do podatkov o obratovanju SPTE enot
 • Spremljanje učinkovitosti delovanja

Na slovenskem trgu smo zastopnik podjetja SenerTec.

“Naročniki naših storitev so naprednejša podjetja, ki začenjajo uporabljati energijo na nove načine z namenom večje zanesljivosti delovanja, povečanja energetske učinkovitosti in zmanjšanja stroškov. S tem pomembno prispevajo k prožnosti in ravnovesju energetskega sistema, istočasno pa povečujejo svojo konkurenčno prednost.”

Anja Binter

Namestnica direktorja
TELEFON:
+386 0820 50932
NASLOV:
Energen, energetske storitve d.o.o.
Tehnološki park 22A (Tehnološki park – stavba F)
1000 Ljubljana
EMAIL:
info@energen.si